Ny videregående skole i Ski Idrettspark?

01NYH_01-01-01NYHNorum1Vil ha den nye videregående skolen i idrettsparken!
Grunneier Arne Norum har klokkertro på at den nye videregående skolen i Ski vil havne i idrettsparken. Bare politisk stahet kan stoppe dette, sier Norum.

– Masterplanen for idrettsparken har jo Ski IL Allianse hatt klar i lang tid. Nå håper vi å få med oss både Ski kommune og selvfølgelig fylkeskommunen på vårt forslag om å skrinlegge sentrumsplanen og heller bygge den nye skolen i et mer egnet område i idrettsparken, sier Norum.

Les også: Ønskedrømmen for idrettsparken koster 900 millioner: – Jeg tror dette kan realiseres

Arne Norum og Arne Drømtorp er begge grunneiere i området og ser nå muligheter for at mer av deres grunn kan selges til både idrett og utdannelse.

Banebrytende

Ski IL Alliansen og grunneierne ser på dette som et banebrytende forslag, som i samarbeid med fylke og kommune vil komme hele befolkningen, ikke bare ungdom under utdanning, til gode, skriver de i planen som nå er sendt ut til kommunen og fylket.

– Med deres forslag, blir det jo to videregående skoler vegg i vegg. Er det så smart?

– Det som umiddelbart er positivt, er jo at skolene kan samdrifte, slik at skolebudsjettet for fylket kan minskes. I tillegg er uteområdene for elever bedre i idrettsparken enn det vil være nede i sentrum, sier en engasjert Norum.

Planene, eller skisser, som Norum kaller det, er formidable, men ikke ukjente. De har vært vist frem tidligere. For å få plass til den nye skolen, skal hele fotballstadion flyttes nærmere tennisbanene. Løpebanen, som nå går rundt fotballbanen skal flyttes på sørsiden av tennisbanene, på jordene til Norum. Det skal i tillegg føres opp en ny idrettshall og svømmehall i parken.

«Ski arena»

– I Masterplanen for idrettsparken er det også innplassert en ny hall kalt «Ski arena». Dette vil kunne gi den videregående skolen et sårt tiltrengt auditorium. Det vil kunne huse inntil 9000 personer. Det betyr at selv en skole med mer enn 1500 elever, hvis vi ser Sanner vgs og Ski vgs i sammenheng, vil få et auditorium der alle elever med foreldre og søsken kan samles. Det vil også kunne være en arena for fremføring av musikk dans og drama og større konserter, sier Norum.

Les også: Ski IL Alliansen trekker alle millionene til Møteplassen

Norum og Drømtorp var i forrige uke i møte med ordfører Tuva Moflag og varaordfører Camilla Hille for å presentere planene.

De var i hvert fall positive til å møte oss og jeg følte ikke at vi fikk noen kald skulder. Jeg skjønner jo også at de ikke der og da kan gi oss noen umiddelbare støtteerklæringer, sier Norum.

Les også: Ny sentrumstomt til nye Ski vgs blir valgt neste år

Da ØB kontakter Moflag for en kommentar, er hun kjapp med å si at hun helst ser for seg at den nye skolen blir mer sentrumsnær.

– Jeg har også inntrykk av at flere andre politikere også er av samme oppfatning. Jeg ga også beskjed om at deres planer må sendes fylkeskommunen. Det er tross alt de som driver den videregående skolen, sier Moflag.

Politisk stahet

ØB har også tidligere skrevet at fylket, som er ansvarlig for de videregående skolene, er klare på at nye skoler skal ligge i umiddelbar nærhet til trafikknutepunkter i kommunen. Fylket har bedt Ski kommune komme med forslag på tomter i sentrum av bykjernen.

– Har du tro på at politikerne vil gå for forslaget deres?

– Ja, jeg har tro på at den nye skolen blir liggende i parken. Det eneste som kan stoppe dette er politisk stahet. Både skolen og idretten fortjener dette, sier Norum.

Norum har også kommet med forslag på navn til den nye skolen. Sander videregående skole skal den hete.

 

15019 – SKI idraetsfaciliteter 03.08.2015

Sander Videregaende skole i Ski Idrettspark

Sander Videregaende Skole

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s